Τηλέφωνο: 24670 29879
Τηλ. Κιν: 697 3312649
Διεύθ.: Κολοκοτρώνη 20, Καστοριά
Email: georgosopoulou@yahoo.gr
Facebook: @kgg.com.gr

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

-Η καλή γνώση της εθνικής γλώσσας εξακολουθεί να είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για τις ευκαιρίες των μεταναστών στην αγορά εργασίας – εκτός από τα επαγγελματικά προσόντα και την οικονομική ζήτηση του υποψηφίου. Μελέτες έχουν δείξει ότι κάθε δεύτερος μετανάστης με πανεπιστημιακό πτυχίο που αναλαμβάνει δουλειά σε χαμηλότερο επίπεδο προσόντων το κάνει λόγω έλλειψης γλωσσικών δεξιοτήτων

-Η γλώσσα ενώνει τους ανθρώπους σε μια εταιρεία και δημιουργεί κοινότητες. Αυτό μπορεί επίσης να μεταφερθεί στους διαφορετικούς πολιτισμούς και τις χώρες αυτού του κόσμου – κάποιος αισθάνεται ότι ανήκει σε μια χώρα, πολιτισμό ή κοινότητα της οποίας τη γλώσσα μιλάει. Εάν μιλάτε περισσότερες από μία γλώσσες, ανήκετε σε πολλές κοινότητες και μπορείτε όχι μόνο να επεκτείνετε το διεθνές σας δίκτυο, αλλά και τον προσωπικό σας κύκλο.

-Οι πολύγλωσσοι εργαζόμενοι θεωρούνται πιο αποτελεσματικοί εργαζόμενοι. Η γνώση των γλωσσών δείχνει δέσμευση, επιθυμία να διευρύνει τους ορίζοντές του και αυτο-κίνητρο. Η εκμάθηση γλωσσών από μόνη της βελτιώνει τις μαλακές δεξιότητες και την ψυχική υγεία κάποιου.

-Η γνώση περισσότερων από μία γλωσσών είναι μια πολύτιμη δεξιότητα. Όσο περισσότερες γνώσεις και εμπειρία μπορείτε να δείξετε στο βιογραφικό σας, τόσο το καλύτερο. Αυτό ισχύει και για τις γλώσσες. Εάν οι γλωσσικές δεξιότητες μιας ξένης γλώσσας είναι πάνω από το επίπεδο Β2 , αυτό δίνει στον αιτούντα πολλά πλεονεκτήματα, καθώς αυτή η δεξιότητα εκτιμάται ιδιαίτερα. Σε πολλές περιπτώσεις, οι εταιρείες προτιμούν πολύγλωσσους υπαλλήλους επειδή αυτό ενισχύει την ανάπτυξη και την παγκοσμιοποίηση της εταιρείας και επιτρέπει στην εταιρεία να αλληλεπιδρά σε διαφορετικές αγορές εργασίας.

-Μπόνους γλώσσας. Όσο περισσότερες γλώσσες γνωρίζετε, τόσο περισσότερα κερδίζετε. Πολλές εταιρείες προσφέρουν αυτό το ελκυστικό μπόνους για να προσελκύσουν υπαλλήλους. Αυτός είναι ένας καλός λόγος για να βελτιώσετε τις γλωσσικές σας δεξιότητες, καθώς μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό

-Εύκολη πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Είναι ευκολότερο και πιο γρήγορο να βρεις δουλειά όταν μιλάς περισσότερες γλώσσες. Θα έχετε μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών. Επίσης, ένας πολύγλωσσος υπάλληλος θεωρείται πιο αποτελεσματικός και επικοινωνιακός άνθρωπος.

-Μια γλώσσα δεν αρκεί. Σήμερα, οι άνθρωποι που μιλούν μόνο αγγλικά έχουν λιγότερη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Είναι πιο δύσκολο να βρεις μια δουλειά που να είναι ικανοποιητική από πολλές απόψεις. Επιπλέον, τα αγγλικά θεωρούνται δεδομένα και είναι μια δεξιότητα που πρέπει να έχουν όλοι. Στην πραγματικότητα, είναι μια απαίτηση σχεδόν σε κάθε επιχείρηση σήμερα.

-Καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των συναδέλφων. Σε πολλούς χώρους εργασίας, το διεθνές περιβάλλον είναι μια καθημερινή πραγματικότητα. Κατά συνέπεια, μπορεί να υπάρχουν περισσότερα προβλήματα στη διαπολιτισμική επικοινωνία . Για να αποφύγετε τέτοιου είδους προβλήματα και για να κάνετε περισσότερες επαφές κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, είναι καλύτερο να μιλάτε περισσότερες γλώσσες. Όχι μόνο για την επικοινωνία

με τους ντόπιους, αλλά και για την κατανόηση των πολιτισμών τους και την αποφυγή παρεξηγήσεων.

Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι για να μάθετε περισσότερα για τις γλώσσες και άλλους πολιτισμούς, μπορεί επίσης να είναι για διασκέδαση. Είναι καλό αν υπάρχει η ευκαιρία να συνδυάσετε τους επαγγελματικούς σας στόχους και τα χόμπι σας. Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα; Επικοινωνήστε με την ομάδα μας !Είμαστε πάντα διαθέσιμοι να απαντήσουμε σε όποια απορία έχετε!

Σας ευχόμαστε καλή τύχη στις μελλοντικές σας συνεντεύξεις για δουλειά και σταδιοδρομία

Επικοινωνία
Μήν διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
  • Κολοκοτρώνη 20 Καστοριά
  • 24670 29879
  • 6973312649
  • georgosopoulou@yahoo.gr