Τηλέφωνο: 24670 29879
Τηλ. Κιν: 697 3312649
Διεύθ.: Κολοκοτρώνη 20, Καστοριά
Email: georgosopoulou@yahoo.gr
Facebook: @kgg.com.gr

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΙΑΤΡΟΣ-ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ-ΦΥΣΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ-ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ

 

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ;

 

Ποια επαγγέλματα έχουν πιθανότητες;

Γιατροί, μηχανικοί, φυσικοί επιστήμονες  ειδικοί πληροφορικής  και εκπαιδευτικοί έχουν αυτήν τη στιγμή ιδιαίτερα καλές ευκαιρίες στη γερμανική αγορά εργασίας. Ζητούνται επίσης ειδικευμένοι εργαζόμενοι . Οι φροντιστές έχουν επίσης πολύ καλές ευκαιρίες , ειδικά για γηριατρική φροντίδα, υγειονομική περίθαλψη και νοσηλευτικά επαγγέλματα.

Απαραίτητη προυπόθεση η γνώση της γερμανικής γλώσσας σε επίπεδο B1 ή Β2 ή C1! Στα ΚΕΝΤΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΟΠΑΙΔΕΙΑΣ μπορείτε να κάμψετε αυτό το εμπόδιο και να μάθετε εντατικά την ορολογία που σας ενδιαφέρει, να κατακτήσετε το απαιτούμενο γλωσσικό επίπεδο για την επιτυχημένη σας πορεία στο επάγγέλμα σας και να προετοιμαστείτε για τις εξετάσεις του ινστιτούτου GOETHE B1-B2 & C1

Τα  ΚΕΝΤΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΟΠΑΙΔΕΙΑΣ σας παρέχουν κάθε εχέγγυο για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας από το 0 σε 5-9 μήνες!

Η επίσημη πύλη για ειδικευμένους εργαζόμενους από το εξωτερικό που θέλουν να εργαστούν στη Γερμανία βρίσκεται στη διεύθυνση www.make-it-in-germany.com . Εκεί μπορείτε να βρείτε βασικές πληροφορίες για πιθανές θέσεις εργασίας, διαφορετικές βίζες και καθημερινή ζωή σε διαφορετικές γλώσσες. Και αυτό για πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) καθώς και για άτομα από χώρες εκτός ΕΕ. Συμβουλή

Μπορούν να γίνουν συγκεκριμένες ερωτήσεις στην πύλη χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας ή συνομιλία στα γερμανικά ή στα αγγλικά. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την τηλεφωνική γραμμή για προσωπικές συμβουλές στο +49 (0) 30 18151111. Οι συνομιλίες είναι δυνατές στα γερμανικά και στα αγγλικά. Εάν είναι απαραίτητο αυτό ,είναι συχνά δυνατόν και σε άλλες γλώσσες.

Προσοχή: Οι επίσημοι σύμβουλοι δεν λαμβάνουν καμία αμοιβή. Επομένως: Προσοχή στις ακριβές προσφορές. Αν ένα ιδιωτικό πρακτορείο σου εγγυάται αμέσως υψηλό μισθό, αυτοκίνητο και δουλειά στη Γερμανία, αλλά θέλει χιλιάδες ευρώ σε αντάλλαγμα, αυτό είναι σχεδόν σίγουρα μια αμφίβολη προσφορά.

Θα αναγνωριστούν τα πιστοποιητικά μου ;

Η πιο σημαντική σελίδα για αυτήν την ερώτηση είναι: Αναγνώριση στη Γερμανία . Παρέχει πληροφορίες για το εάν ένα επαγγελματικό προσόν αντιστοιχεί σε ένα γερμανικό προσόν και ποιο γραφείο είναι υπεύθυνο για την υποβολή της αίτησης .

Σημαντικό να γνωρίζετε: Ακόμη και μετά την 1η Μαρτίου 2020, όταν ξεκίνησε ο νέος νόμος για τη μετανάστευση ειδικευμένων , η αναγνώριση των προσόντων για ειδικευμένους εργαζομένους με επαγγελματική κατάρτιση θα παραμείνει προϋπόθεση .

Σημείωση: υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι ειδικοί πληροφορικής μπορούν επίσης να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας στη Γερμανία χωρίς επίσημο προσόν .

Δεν έχετε ακόμα επαγγελματικά προσόντα; Ίσως τότε μια μαθητεία στη Γερμανία είναι μια επιλογή!

Πώς μπορώ να βρω δουλειά;

Οι Ευρωπαίοι μπορούν να ξεκινήσουν την αναζήτησή τους για τρέχουσες προσφορές εργασίας και κατάρτισης στην πύλη EURES . Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε ως αιτών εργασία εκεί .

Στην πύλη Make it in Germany , οι εργοδότες προσπαθούν να βρουν ειδικευμένους εργάτες από το εξωτερικό. Το γραφείο ευρέσεως εργασίας δημοσιεύει εδώ ειδικές προσφορές για ξένους ειδικευμένους εργάτες. Περισσότερες θέσεις εργασίας μπορείτε να βρείτε στο www.arbeitsagentur.de.

Πηγαίνετε σε εκθέσεις εργασίας ! Εταιρείες και ιδρύματα όπως το Central International and Specialist Placement Agency (ZAV) συχνά διοργανώνουν αυτές τις εκδηλώσεις εκτός Γερμανίας ( π.χ. www.europeanjobdays.eu ).

 

Επικοινωνία
Μήν διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
  • Κολοκοτρώνη 20 Καστοριά
  • 24670 29879
  • 6973312649
  • georgosopoulou@yahoo.gr