Τηλέφωνο: 24670 29879
Τηλ. Κιν: 697 3312649
Διεύθ.: Κολοκοτρώνη 20, Καστοριά
Email: georgosopoulou@yahoo.gr
Facebook: @kgg.com.gr

Ποια είναι τα τέσσερα βασικά βήματα για την εκμάθηση γερμανικών;

Δεν υπάρχει η μοναδική τέλεια μέθοδος για την εκμάθηση γερμανικών. Δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα που να λειτουργεί ιδανικά για όλους. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συμβουλές και τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν και μπορείτε να ανακαλύψετε, να δοκιμάσετε και να συνδυάσετε μόνοι σας. Αλλά ακόμα κι αν η επίδραση των μεθόδων μάθησης είναι ατομική, όλοι οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον εγκέφαλό τους . Μπορούν να φέρουν το πολύπλοκο όργανο σε μια βελτιστοποιημένη λειτουργία εκμάθησης.Σύμφωνα με τους  νευρογλωσσολόγους ο εγκέφαλος δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να μαθαίνει, εάν υφίστανται οι κατάλληλες συνθήκες.

1 .ΒΗΜΑ

Θέστε τους μαθησιακούς σας στόχους και γιορτάστε την επιτυχία!

Τι μαθησιακούς στόχους έχω; Αυτή η ερώτηση είναι στοιχειώδης. Η απάντηση σε αυτό μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Ίσως ένας μαθητής θέλει απλώς να μπορεί να μιλήσει λίγο στα γερμανικά με τον γείτονα στην αρχή. Όσοι έχουν μάθει τη γλώσσα εδώ και αρκετό καιρό ίσως θέλουν να δοκιμάσουν να διαβάσουν ένα γερμανικό μυθιστόρημα. Είναι σημαντικό να διαμορφώνετε αυτούς τους ενδιάμεσους στόχους για τον εαυτό σας ξανά και ξανά. Γιατί όταν τους φτάσετε, έχετε μια αίσθηση επιτυχίας . Διάφορες  ουσίες απελευθερώνονται στον εγκέφαλο . Μία από αυτές είναι και η ντοπαμίνη. Και αυτή κάνει τα νευρικά κύτταρα να λειτουργούν καλύτερα.

2.ΒΗΜΑ

Συγκεντρώνομαι!

Η συμβουλή για να συγκεντρωθείτε στη μάθηση ακούγεται στην αρχή μπανάλ. Αλλά στην εποχή των smartphones και των social media, αυτό δεν είναι τόσο εύκολο για πολλούς. Επομένως, είναι καλύτερο να σκεφτείτε πότε και για πόσο καιρό θέλετε να μελετήσετε εκ των προτέρων. Αυτός ο χρόνος ανήκει τότε μόνο στη γερμανική γλώσσα. Γιατί, όπως λέει ο Weiss: « Η απόσπαση της προσοχής είναι αντιπαραγωγική για τον εγκέφαλο».

3.ΒΗΜΑ

Μάθετε με τα αγαπημένα σας θέματα!

Λίγα πράγματα είναι τόσο αποτελεσματικά στη μάθηση όσο το ενδιαφέρον. Πολιτική, πολιτισμός, ψυχολογία ή αστρονομία – όλοι έχουν θέματα που βρίσκουν ιδιαίτερα συναρπαστικά . Μπορεί κάποιος ενώ μαθαίνει τη γλώσσα, για παράδειγμα διαβάζοντας κείμενα στα γερμανικά για το αγαπημένο του θέμα. Όπως και με την αίσθηση του επιτεύγματος, η συνέπεια είναι ότι απελευθερώνεται ντοπαμίνη. Αυτό διευκολύνει επίσης το επόμενο σημείο .

4.ΒΗΜΑ

Μην χάνετε την ενέργεια σας!

Η μάθηση είναι εξαντλητική και σημαίνει δουλειά. Για πολλούς  μαθητές υπάρχουν στιγμές που θέλουν να τα παρατήσουν . Αυτό ακριβώς δεν πρέπει να κάνετε!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Επικοινωνία
Μήν διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
  • Κολοκοτρώνη 20 Καστοριά
  • 24670 29879
  • 6973312649
  • georgosopoulou@yahoo.gr