Τηλέφωνο: 24670 29879
Τηλ. Κιν: 697 3312649
Διεύθ.: Κολοκοτρώνη 20, Καστοριά
Email: georgosopoulou@yahoo.gr
Facebook: @kgg.com.gr

ΜΕ  ΠΟΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΕΓΩ ΕΝΑ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ 

🇩🇪🔝Ένα γερμανικό πιστοποιητικό δείχνει πόσο καλά μπορείτε να μιλάτε γερμανικά. Αυτά τα
διπλώματα μπορεί να είναι πολύ πρακτικά – ή ακόμα και απαραίτητα – όταν ψάχνετε για δουλειά, σπουδάζετε στη Γερμανία ή παίρνετε βίζα. Τι είδους πιστοποιητικό όμως πρέπει να είναι;
🇩🇪⛑️Η πιο σημαντική ερώτηση  έρχεται πολύ πριν εγγραφείτε σε εξετάσεις: Τι χρειάζομαι το πιστοποιητικό; Επειδή η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι καθοριστική κατά την επιλογή του πιστοποιητικού  εάν  για παράδειγμα θέλετε να πάρετε υπηκοότητα σε γερμανόφωνες χώρες. Στη συνέχεια, υπάρχουν σταθερές απαιτήσεις για την επιλογή της εξέτασης και για το επίπεδο γλώσσας που πρέπει να έχει κάποιος.
🇩🇪🎓Θα θέλατε να σπουδάσετε σε γερμανικό πανεπιστήμιο; Τότε πρέπει κανείς να πληροφορηθεί αυτό ακριβώς το πανεπιστήμιο ποια πιστοποιητικά δέχεται. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να είστε σίγουροι ότι τελικά έχετε ένα κατάλληλο πιστοποιητικό.
 🇩🇪📧Κατά την αναζήτηση εργασίας, το πιστοποιητικό δεν είναι το πιο σημαντικό κριτήριο κατά την επιλογή ενός υποψηφίου.
Η κατάσταση είναι διαφορετική όταν οι Γερμανοί  θέλουν να υποβάλουν αίτηση για δουλειά σε μια γερμανόφωνη χώρα . Μπορείτε να λάβετε μέρος στις εξετάσεις εάν έχετε ήδη υποβάλει αίτηση για τη θέση; Καλύτερα όχι. Είναι καλύτερο για τους υποψήφιους να έχουν εκ των προτέρων το έγγραφο ή τουλάχιστον τον βαθμό για την εξέταση.  Ένα πιστοποιητικό δεν είναι το σημαντικό κριτήριο κατά την επιλογή υποψηφίου. Οι εργαζόμενοι στα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού σε εταιρείες δεν είναι πάντα ειδικοί στη γλώσσα και τα πιστοποιητικά. Στην αγορά εργασίας, οι πραγματικές δεξιότητες και γνώσεις είναι πιο σημαντικές από ένα πιστοποιητικό. Το μόνο σημαντικό είναι ότι η επικοινωνία πρέπει να λειτουργεί. Πολλοί εργοδότες θέλουν απλώς απόδειξη ότι έχετε παρακολουθήσει μαθήματα γερμανικών. Και ένας διάλογος στα γερμανικά λειτουργεί και σε μια συνέντευξη για δουλειά. Αυτό είναι αρκετό για πολλούς εργοδότες.
Φυσικά, μπορείτε ακόμα να προσπαθήσετε να κάνετε την αίτησή σας πιο ενδιαφέρουσα με ένα γερμανικό πιστοποιητικό. Ένα τέτοιο δίπλωμα φαίνεται σίγουρα καλό στο βιογραφικό σας.
🇩🇪🎯Θέλετε να είστε σίγουροι ότι το πιστοποιητικό σας ισχύει πραγματικά παντού ; Στη συνέχεια, είναι καλύτερο να επιλέξετε έναν φορέα που είναι μέλος του Association of Language Testers in Europe. Αυτοί είναι τέσσερις φορείς  για τη γερμανική γλώσσα: το Ινστιτούτο TestDaF, το Αυστριακό Δίπλωμα Γλώσσας στα Γερμανικά (ÖSD), το Ινστιτούτο GOETHE .Οι διαφορές μεταξύ αυτών των φορέων είναι πλέον πολύ μικρές .Τα τυποποιημένα πιστοποιητικά, δηλαδή telc, Goethe-Zertifikat και TestDaF βασίζονται στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες .
🇩🇪📚Στα ΚΕΝΤΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΟΠΑΙΔΕΙΑΣ μπορείτε να προετοιμαστείτε για όλα τα είδη πιστοποιητικών σε επίπεδο Α1/Α2-Β1/-Γ1/Γ2
Επικοινωνία
Μήν διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
  • Κολοκοτρώνη 20 Καστοριά
  • 24670 29879
  • 6973312649
  • georgosopoulou@yahoo.gr