Τηλέφωνο: 24670 29879
Τηλ. Κιν: 697 3312649
Διεύθ.: Κολοκοτρώνη 20, Καστοριά
Email: georgosopoulou@yahoo.gr
Facebook: @kgg.com.gr

ΕΙΜΑΣΤΕ FIT ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ;

Τι μπορούμε να κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξεχάσουμε αμέσως ό,τι μάθαμε στο μάθημα των γερμανικών; Η σωστή τεχνική εκμάθησης είναι σημαντική για την επιτυχία – αλλά το ίδιο είναι και το φαγητό, ο αθλητισμός και τα διαλείμματα.

Όχι μόνο το εγκεφαλικό τζόκινγκ , αλλά και το κλασικό τζόκινγκ βοηθά τη μνήμη. Το τζόκινγκ για 30 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα προστατεύει από την κακή μνήμη και μας κάνει πιο έξυπνους , σύμφωνα με μελέτες νευροεπιστημόνων. Εκτός από το τζόκινγκ, άλλα αθλήματα αντοχής όπως η ποδηλασία και η κολύμβηση είναι ιδιαίτερα καλά για αυτό.

Σπορ όπως ο χορός ή το τένις είναι επίσης τέλεια για το μυαλό. Ο λόγος: Εκπαιδεύετε τον συντονισμό σας και συνεπώς τη μνήμη σας . Με λίγα λόγια: Ο αθλητισμός μας πηγαίνει μπροστά. Συνολικά, η σωματική δραστηριότητα διεγείρει την παραγωγή νέων νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο. Φυσικά, αυτό βοηθά και κατά την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας.

Και η σωστή διατροφή μπορεί επίσης να βελτιώσει την απόδοση της μνήμης μας . Η βιταμίνη Β φολικό οξύ είναι ιδιαίτερα καλή για τη μνήμη. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, στα δημητριακά , στα ψάρια και στο κρέας. Μια άλλη συμβουλή: Πίνετε πάντα αρκετό νερό – 0,25 λίτρα την ώρα. Γιατί αν πίνεις πολύ λίγο, ο εγκέφαλος δεν μπορεί να λειτουργήσει καλά.

Πολλές ιατρικές μελέτες δείχνουν επίσης ότι το μακροχρόνιο στρες είναι επίσης κακό για τα εγκεφαλικά κύτταρα και συνεπώς τη μνήμη. Ο λόγος: η ορμόνη του στρες, κορτιζόλη, μπλοκάρει εν μέρει την παραγωγή νέων εγκεφαλικών κυττάρων.

Επιπλέον, σημαντικά σήματα στον εγκέφαλο μεταφέρονται πιο άσχημα λόγω της ορμόνης του στρες. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να δίνετε στο μυαλό σας ένα διάλειμμα από καιρό σε καιρό. Αυτά μπορεί να είναι μικρά διαλείμματα στην καθημερινή ζωή, καθώς και μεγαλύτερες περίοδοι ανάπαυσης μετά τη δουλειά, το Σαββατοκύριακο και τις διακοπές.

Επικοινωνία
Μήν διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
  • Κολοκοτρώνη 20 Καστοριά
  • 24670 29879
  • 6973312649
  • georgosopoulou@yahoo.gr