Τηλέφωνο: 24670 29879
Τηλ. Κιν: 697 3312649
Διεύθ.: Κολοκοτρώνη 20, Καστοριά
Email: georgosopoulou@yahoo.gr
Facebook: @kgg.com.gr

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ;

Φυσικά, είναι πάντα καλύτερο να ταξιδέψει κανείς σε μια γερμανόφωνη χώρα ή ακόμα και να προγραμματίσει μια μεγαλύτερη διαμονή. Εάν δεν υπάρχει χρόνος γι αυτό ή ζεί κάποιος ήδη στη Γερμανία και θέλει να κάνει περισσότερα, μπορεί να χρησιμοποιήσει τις παρακάτω συμβουλές για να βελτιώσει την κατανόηση ακρόασης στα γερμανικά:

Podcast : Τα podcast είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την ακουστική σας κατανόηση. Η Deutsche Welle και το BBC έχουν ακόμη και podcast ειδικά για αρχάριους. Το μεγάλο πλεονέκτημα, ωστόσο, είναι ότι συνήθως ακούτε podcast για θέματα που σας ενδιαφέρουν. Αν σε ενδιαφέρει το θέμα, δεν χρειάζεται να δίνεις κίνητρο και τα μαθαίνεις όλα πολύ πιο γρήγορα γιατί μπορείς και να το εφαρμόσεις!

Ραδιοφωνική εκπομπή: Το ραδιόφωνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την ακουστική σας κατανόηση. Μπορείτε να το αφήσετε να λειτουργεί στη δουλειά ή στην κουζίνα. Ακόμα κι αν δεν ακούτε πάντα ενεργά, ο εγκέφαλός σας μαθαίνει υποσυνείδητα! Θα εκπλαγείτε πόσες λέξεις θα ξέρετε μετά που δεν μάθατε ποτέ ενεργά! Με τη βοήθεια του Διαδικτύου, μπορείτε πλέον να ακούτε σχεδόν οποιονδήποτε ραδιοφωνικό σταθμό στον κόσμο! Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία!

Tandem partner: Βρείτε έναν tandem partner που μαθαίνει τη μητρική σας γλώσσα και μιλάει γερμανικά για μισή ώρα και τη μητρική σας για μισή ώρα. Έτσι μαθαίνετε και οι δύο και είναι δωρεάν. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσετε ότι οι περισσότεροι συνεργάτες σε συνδυασμό δεν μπορούν να αντικαταστήσουν έναν επαγγελματία, ιδιωτικό δάσκαλο γερμανικών. Επειδή οι περισσότεροι μη δάσκαλοι δεν γνωρίζουν το πλαίσιο και δεν μπορούν να εξηγήσουν τη γραμματική.

Σειρές/ταινίες με υπότιτλους: Αν σας αρέσει να βλέπετε ταινίες και σειρές, μπορείτε φυσικά να το χρησιμοποιήσετε και αυτό! Γενικά, οι σειρές ταιριάζουν καλύτερα από τις ταινίες. Αφού συνήθως γνωρίζεις ήδη τη σύνδεση με τις σειρές. Έτσι είναι πιο εύκολο να το καταλάβεις. Η συμβουλή μου: Δείτε πρώτα τη σειρά με υπότιτλους στη γλώσσα σας. Μετά τα βλέπεις με γερμανικούς υπότιτλους και στο τέλος χωρίς καθόλου υπότιτλους! Η σειρά της DW Jojo sucht das Glück απευθύνεται ειδικά σε μαθητές γερμανικών. Μπορείτε επίσης να βρείτε πολλές γερμανικές σειρές και ταινίες με υπότιτλους στις βιβλιοθήκες πολυμέσων ARD και ZDF.

Ηχητικά βιβλία: Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά ηχητικά βιβλία που σας ενδιαφέρουν ως προς το περιεχόμενο. Υπάρχουν όμως και ηχητικά βιβλία ειδικά προσαρμοσμένα στους μαθητές της γερμανικής γλώσσας.

VIEL SPASS!

Επικοινωνία
Μήν διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
  • Κολοκοτρώνη 20 Καστοριά
  • 24670 29879
  • 6973312649
  • georgosopoulou@yahoo.gr