Τηλέφωνο: 24670 29879
Τηλ. Κιν: 697 3312649
Διεύθ.: Κολοκοτρώνη 20, Καστοριά
Email: georgosopoulou@yahoo.gr
Facebook: @kgg.com.gr

Τι χρειάζεται να γνωρίζει κανείς για τη φοίτησή στα Γερμανικά Πανεπιστήμια;

1. Η Γερμανία

Η Γερμανία προσφέρει ένα ζωντανό και δυναμικό τρόπο ζωής στους φοιτητές της. Τα πανεπιστήμια της χώρας είναι αναγνωρισμένα σε παγκόσμιο επίπεδο και διαθέτουν αμέτρητα μαθήματα για να επιλέξει ένας φοιτητής, καθώς και μεγάλο αριθμό αγγλόφωνων προγραμμάτων, που υπόσχονται υψηλές δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης.

2. Το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας

Οι προπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία έχουν διάρκεια 3-4 χρόνια. Οι αιτήσεις γίνονται έως τις 15 Ιουλίου για το χειμερινό εξάμηνο που ξεκινάει 1 Οκτωβρίου και έως τις 15 Ιανουαρίου για το εαρινό εξάμηνο που ξεκινάει 1 Απριλίου. Επίσης, οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν μόνο από τα τμήματα σπουδών που σχετίζονται με την κατεύθυνση που είχαν επιλέξει στο ελληνικό σχολείο τους. Τα μεταπτυχιακά στη Γερμανία έχουν διάρκεια 1-2 χρόνια και δεν υπάρχει μία ενιαία ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων. Συνήθως οι αιτήσεις γίνονται μέχρι τέλη Μαϊου ή αρχές Ιουνίου.

3. Δίδακτρα και κόστος διαμονής στην Γερμανία

Τα δημόσια πανεπιστήμια ΑΕΙ στη Γερμανία είναι συνήθως δωρεάν είτε για προπτυχιακές, είτε για μεταπτυχιακές σπουδές. Οι φοιτητές που ζουν και σπουδάζουν στην Γερμανία ξοδεύουν περίπου €700 με €1.100 το μήνα. Αυτό σίγουρα εξαρτάται και από την πόλη διαμονής.

4. Προϋποθέσεις Εισαγωγής σε πανεπιστήμια της Γερμανίας

Κάθε Γερμανικό Πανεπιστήμιο ορίζει τις δικές του προϋποθέσεις εισαγωγής για τα προγράμματά του. Βασικές προϋποθέσεις για ένα προπτυχιακό πρόγραμμα είναι το Απολυτήριο Λυκείου με Πανελλήνιες εξετάσεις (γενικός βαθμός πρόσβασης υποχρεωτικά πάνω από τη βάση 10,00), Πιστοποίηση της γερμανικής γλώσσας (Β2 τουλάχιστον), Συστατική επιστολή από καθηγητή και Έκθεση ενδιαφερόντων (personal statement). Βασικές προϋποθέσεις για ένα μεταπτυχιακό στην Γερμανία είναι Πτυχίο και Αναλυτική Βαθμολογία (Αυθεντικά και Επικυρωμένες μεταφράσεις), Πιστοποίηση της γλώσσας διδασκαλίας, Συστατικές επιστολές από καθηγητές ή εργοδότες, Έκθεση ενδιαφερόντων (personal statement) και CV.

5. Δημοφιλή Πανεπιστήμια στην Γερμανία

LMU Munich
Technical University of Munich
Heidelberg University
University of Freiburg
University of Bonn
University of Humburg
University of Tübingen
Technical University of Berlin
University of Cologne
TU Dresden
Frankfurt School of Finance & Management

Επικοινωνία
Μήν διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
  • Κολοκοτρώνη 20 Καστοριά
  • 24670 29879
  • 6973312649
  • georgosopoulou@yahoo.gr