Τηλέφωνο: 24670 29879
Τηλ. Κιν: 697 3312649
Διεύθ.: Κολοκοτρώνη 20, Καστοριά
Email: georgosopoulou@yahoo.gr
Facebook: @kgg.com.gr

“Οι σύγχρονες εφαρμογές εκμάθησης γλωσσών αλλάζουν την εκμάθηση ξένων γλωσσών;

“Οι σύγχρονες εφαρμογές εκμάθησης γλωσσών αλλάζουν την εκμάθηση ξένων γλωσσών;

Ξένες Γλώσσες Καστοριά


Πραγματικά δεν μπορεί να μάθει κανείς μια νέα γλώσσα μόνο με μία εφαρμογή. Αλλά στη διδασκαλία της σύγχρονης γλώσσας, ο δάσκαλος έχει πλέον διαφορετικό ρόλο από πριν, χάρη σε μια ποικιλία εφαρμογών. Μπορεί να αναθέσει ορισμένες εργασίες, ασκήσεις και επίσης «έργα» σε μαθητές. Οι μέρες της μετωπικής διδασκαλίας , στις οποίες ο δάσκαλος ενεργεί ως παντογνώστης , έχουν τελειώσει.
Για παράδειγμα, υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μικρών παρουσιάσεων ή κινούμενων εικόνων. Οι μαθητές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να κάνουν σύντομες παρουσιάσεις και στη συνέχεια να μιλήσουν για θέματα μαζί. Ο δάσκαλος μπορεί να μείνει περισσότερο στο παρασκήνιο και να εστιάζει μόνο στα γλωσσικά προβλήματα
Οι εφαρμογές και οι προσφορές του Διαδικτύου δεν μπορούν ν΄ αντικαταστήσουν τα συμβατικά μαθήματα γλώσσας .Η αλληλεπίδραση είναι πολύ σημαντική στην εκμάθηση της γλώσσας. Για αυτό χρειάζεται ο δάσκαλος και επίσης ομάδα μελέτης. Βλέπουμε επίσης ότι στους μαθητές αρέσει πάντα να επικοινωνούν με άλλους μαθητές ή να συνεργάζονται με καθηγητές όταν μαθαίνουν μια γλώσσα με μια εφαρμογή ή στο Διαδίκτυο. Οι πάροχοι καλών εφαρμογών εκμάθησης γλωσσών το έχουν αναγνωρίσει – προσφέρουν πλέον αλληλεπιδράσεις και δικτύωση με φυσικούς ομιλητές και άλλους μαθητές. Ενα είναι σίγουρο οτι οι μαθησιακές προσφορές που υποστηρίζονται από την τεχνολογία δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ πλήρως τον δάσκαλο και την προσωπική επαφή με τους ανθρώπους. Οι δάσκαλοι και επίσης μια ομάδα μελέτης θα είναι πάντα απαραίτητα.

Επικοινωνία
Μήν διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
  • Κολοκοτρώνη 20 Καστοριά
  • 24670 29879
  • 6973312649
  • georgosopoulou@yahoo.gr