Τηλέφωνο: 24670 29879
Τηλ. Κιν: 697 3312649
Διεύθ.: Κολοκοτρώνη 20, Καστοριά
Email: georgosopoulou@yahoo.gr
Facebook: @kgg.com.gr

Γερμανικό Λαικό Πανηγύρι Καστοριάς

Με μία γιορτή εντελώς διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα , μας εξέπληξε η νεοσύστατη τοπική επιτροπή της πανελλήνιας ένωσης καθηγητών της Γερμανικής Γλώσσας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης Καστοριάς.
Το πρώτο θερινό καλοκαιρινό γερμανικό πανηγύρι είναι γεγονός και πλήθος κόσμου,κυρίως λιλιπούτειοι επισκέπτες συμμετείχαν σ’ αυτό. Χρώματα κι αρώματα, γεύσεις και μελωδίες χαρούμενες φωνές και παιχνίδια πολλά, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του πανηγυριού. Εξέχουσα παρουσία η δράση του GLOSSOMOBIL του γερμανικού ινστιτούτου GOETHE που με τα παιχνίδια του και τα δώρα του ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους.” Τα χάλκινα της Καστοριάς”, βιρτουόζοι πλέον στο είδος τους μάγεψαν με την μουσική τους τους παρευρισκόμενους. Λουκάνικα, χειροποίητες βάφλες για μικρούς και μεγάλους αλλά και άφθονη μπύρα για τους γονείς που παρακολουθούσαν τα δρώμενα “εύφραιναν καρδίαν”
Μέγας χορηγός της εκδήλωσης “Τα Κέντρα Γερμανικής Γλωσσοπαιδείας” (www.kgg.gr) της κυρίας Ειρήνης Γεωργοσοπούλου η οποία μας τόνισε την σπουδαιότητα της συγκεκριμένης αυτής πρωτοβουλίας των καθηγητών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης νομού Καστοριάς.
” Ας μην ξεχνάμε ότι η μάθηση δεν πρέπει να είναι στείρα και πρέπει να διανθίζεται από δράσεις ποικίλου χαρακτήρα. Ενός τέτοιου είδους δράση ήταν και το πρώτο γερμανικό λαικό .πανηγύρι”
Η κυρία Γεωργοσοπούλου απόφοιτος της γερμανικής φιλολογίας και γλωσσολογίας του γερμανικού πανεπιστημίου GOETHE της Φραγκφούρτης και μέλος της τοπικής επιτροπής καθηγητών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, διδάσκοντας εδώ και εικοσιδύο χρόνια τη γερμανική γλώσσα, τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της γερμανικής γλώσσας λέγοντας ότι η γερμανική είναι μία από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες της Ευρώπης μια και το 1/3 του πληθυσμού της Ε.Ε. περίπου 120 εκατομμύρια , σκέφτεται, μιλά και γράφει στα γερμανικά.
“Όλοι μιλάμε αγγλικά αλλά μόνο για τους Άγγλους είναι μητρική “.Συνεχίζοντας ότι ο μύθος της γερμανικής γλώσσας ως δύσκολη στην εκμάθηση, έχει καταρριφθεί προ πολλού, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους Έλληνες. Τεκμηριωμένα έχει αποδειχθεί ότι η γερμανική γλώσσα παρουσιάζει πάρα πολλές ομοιότητες τόσο γραμματικά όσο και συντακτικά με την αρχαία ελληνική.”Ένας επιπλέον παράγοντας που ενισχύει την εκμάθηση της γερμανικής είναι ότι τα γερμανόφωνα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελούν τις πρώτες επιλογές Ελλήνων σπουδαστών για τις μεταπτυχιακές τους σπουδές. Η ανώτατη και ανώτερη εκπαίδευση στη Γερμανία διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο προγραμμάτων, το πρωτοποριακό σύστημα υποτροφιών και το πάρα πολύ χαμηλό κόστος διαβίωσης, καθώς δεν απαιτούνται δίδακτρα πανεπιστημιακών σπουδών.”
Κλείνοντας η κυρία Γεωργοσοπούλου με το ρητό του GOETHE ¨όσες γλώσσες ξέρεις τόσες φορές άνθρωπος είσαι” ανέφερε ότι οι μεγαλύτεροι συγγραφείς,επιστήμονες ,φιλόσοφοι μουσουργοί όπως ο GOETHE ,SCHILLER ,EINSTEINI, NIETSCHE, BACH, BEETHOVEN ανήκουν στο γερμανικό πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Επικοινωνία
Μήν διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
  • Κολοκοτρώνη 20 Καστοριά
  • 24670 29879
  • 6973312649
  • georgosopoulou@yahoo.gr